رابطه خودآگاهی هیجانی و حمایت اجتماعی ادراک شده با تصویر بدنی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت - ثابت زینب; صولتی آناقیزی رمضان (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین خودآگاهی هیجانی و حمایت اجتماعی ادراک‌شده با تصویر بدنی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت بود. روش‌ها و مواد: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی با رویکرد کمی بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سال تحصیلی ۱۴۰۳–۱۴۰۴ بود که تعداد آن‌ها حدود ۱۷٬۷۰۰ نفر برآورد شد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۳۷۶ نفر تعیین شد و نمونه‌ها به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع‌آوری داده شامل پرسشنامه تصویر بدنی مک‌کینلی و هاید (۱۹۹۶)، پرسشنامه خودآگاهی هیجانی گرنت و همکاران (۲۰۰۲)، و مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی ادراک‌شده زیمت و همکاران (۱۹۸۸) بودند. داده‌ها از طریق پرسشنامه‌های آنلاین جمع‌آوری و با استفاده از آزمون‌های همبستگی پیرسون و رگرسیون گام‌به‌گام در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۶ و SMART PLS ۳ تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج تحلیل‌های استنباطی نشان داد که هر دو متغیر خودآگاهی هیجانی و حمایت اجتماعی ادراک‌شده با تصویر بدنی رابطه مثبت و معناداری دارند (p < 0.05). تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که این دو متغیر توان پیش‌بینی تصویر بدنی را دارند و مقدار آماره T برای تمامی مسیرها بیش از 1.96 بود که نشان‌دهنده معناداری روابط در سطح اطمینان ۹۵٪ است. مدل نهایی از برازش خوبی برخوردار بود. نتیجه‌گیری: یافته‌ها حاکی از آن است که افزایش خودآگاهی هیجانی و ادراک بالاتر از حمایت اجتماعی می‌تواند منجر به ارتقاء تصویر بدنی مثبت در دانشجویان شود. بنابراین، توجه به برنامه‌های آموزشی و مداخلات روان‌شناختی در این زمینه ضروری است.