نقش تربیتی خانواده در شکل‌گیری بعد شناختی هویت اجتماعی دانش‌آموزان پایه ششم از دیدگاه معلمان - طباطبائی جعفری فاطمه سادات (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: هدف از این پژوهش، بررسی نقش تربیتی خانواده در شکل‌گیری بعد شناختی هویت اجتماعی دانش‌آموزان پایه ششم از دیدگاه آموزگاراندر سال تحصیلی1401-1402 است. مواد و روش: این تحقیق دارای رویکرد کیفی، هدف کاربردی و ماهیت توصیفی است. نمونهگیری هدفمند و مطابق با قاعده اشباع نظری انجام شد و ۳۰ نفر از آموزگاران پایه ششم شهر ساوه به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بازپاسخ جمعآوری گردید و بهصورت دستی و توسط نرمافزار مکس کیودا۱۰ بررسی و کدگذاری شد. یافته‌ها: در این پژوهش 5 مقوله اصلی و 12 گویه شناسایی شد. یافته‌ها نشان داد که مؤلفه‌هایی مانند شناخت توانایی‌ها و استعدادها، تقویت روحیه خودباوری، مهارت گفت‌وگو، آمادگی برای حل مسائل، و مشارکت اجتماعی از طریق سبک تربیتی خانواده بر بعد شناختی هویت اجتماعی دانش‌آموزان تأثیرگذارند. همچنین، سبک فرزندپروری مقتدرانه بیشترین تأثیر را در رشد خودپنداره شناختی دانش‌آموزان دارد. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش می‌تواند مبنای طراحی برنامه‌های مداخله‌ای برای والدین و مدارس قرار گیرد.