اثربخشی بسته توانمندسازی روانی مبتنی بر مهارتهای سواد رسانهای بر تحول مثبت وخودآگاهی هیجانی دانش آموزان با مشکلات رفتاری - گودرزی یزدان; اکبری مریم; کریمی کیومرث (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: هدف از انجام پژوهش حاضر اثربخشی بسته توانمندسازی روانی مبتنی بر مهارتهای سواد رسانهای بر تحول مثبت وخودآگاهی هیجانی دانش آموزان با مشکلات رفتاری بود. مواد و روش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، از نوع تكرار سنجش با پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری با فاصله زمانی 2 ماهه همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر متوسطه اول دارای مشکلات رفتاری در مدارس ناحیه 1 شهر تهران در سال تحصیلی 1402 بودند. نمونه پژوهش شامل 30 کودک دارای مشکلات رفتاری که در پرسشنامه مشکلات رفتاری کوای و پیترسون نسبت به بقیه دانش آموزان نمرات بیشتری اخذ نمودند و نیز با تایید معلمان و مشاوران مدرسه، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند، به طور تصادفی در دو گروه 15 نفر آزمایش و 15 نفر کنترل جایگزین شدند. داده‌ها با استفاده روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نرم افزار، SPSS- 26 تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد اثرات گروه معنی دار شده است به این معنی که میزان تحول مثبت و خودآگاهی هیجانی در دو گروه بسته توانمندسازی روانی مبتنی بر مهارت‌های سواد رسانه‌ای و کنترل با هم تفاوت دارد و روان درمانی بسته توانمندسازی روانی مبتنی بر مهارت‌های سواد رسانه‌ای بر خودآگاهی هیجانی دانشآموزان با مشکلات رفتاری پسر دوره اول متوسطه تاثیر داشته است.