مقایسه رابطه والد-کودک و پذیرش والدینی در خانواده‌های فرزندپذیر و خانواده‌های دارای فرزند زیستی - زمانی, سارا; هوشمندی, رودابه (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه رابطه والد-کودک و پذیرش والدینی در خانواده‌های فرزندپذیر و خانواده‌های دارای فرزند زیستی انجام گرفت.مواد و روش: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی-مقایسه‌ای است. جامعه آماری این پژوهش را والدین دارای فرزند زیستی و والدین فرزند پذیر در شهر تهران در سال ۱۴۰۴ تشکیل داده اند. 150 والد (۷۵ والد فرزند پذیر و ۷۵ والد دارای فرزند زیستی) به عنوان نمونه پژوهش، به صورت نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. برای انجام این پژوهش از پرسشنامه‌های رابطه والد کودک پیانتا (2011) و پرسشنامه پذیرش والدینی پروتر (PPAS) استفاده شد. داده‌ها با استفاده از شاخص‌های توصیفی وتحلیل واریانس چند متغیری(مانوا) تجزیه و تحلیل شدند.یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهد تفاوت میانگین گروه‌ها در پذیرش والدینی در خانواده‌های فرزند پذیر و خانواده‌های دارای فرزند زیستی تفاوت معنادار بوده است (01/0 p <) اما این تفاوت در رابطه والد-کودک در خانواده‌های فرزند پذیر و خانواده‌های دارای فرزند زیستی معنادار نمی‌باشد.نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان می‌دهد که پذیرش والدینی در خانواده‌ای فرزندپذیر بیشتر از خانواده‌های دارای فرزند زیستی است.