مدل‌یابی وابستگی به فضای مجازی براساس کارکرد خانواده و حمایت اجتماعی ادراک‌شده با میانجیگری احساس تنهایی در دانش‌آموزان دختر متوسطه اول - حاج حسن , فرشته; داوری, رحیم; ابراهیمی مقدم , حسین (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: هدف این پژوهش، تبیین وابستگی به فضای مجازی بر اساس کارکرد خانواده و حمایت اجتماعی ادراک‌شده با نقش میانجی احساس تنهایی در دانش‌آموزان دختر متوسطه اول بود.مواد و روش: پژوهش حاضر کاربردی و از نوع توصیفی–همبستگی با تحلیل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل دانش‌آموزان دختر متوسطه اول شهر تهران در سال تحصیلی ۱۴۰۳–۱۴۰۲ بود که ۳۵۴ نفر به روش خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند. داده‌ها با پرسشنامه‌های وابستگی به اینترنت یانگ، کارکرد خانواده مک‌مستر، حمایت اجتماعی ادراک‌شده زیمت و احساس تنهایی راسل گردآوری و با نرم‌افزارهای SPSS-27 و LISREL-8.8 تحلیل شدند.یافته‌ها: نتایج مدل‌یابی نشان داد کارکرد خانواده و حمایت اجتماعی ادراک‌شده اثر مستقیم منفی و معنادار بر وابستگی به فضای مجازی دارند، در حالی‌که احساس تنهایی اثر مستقیم مثبت و معنادار نشان داد. همچنین، احساس تنهایی نقش میانجی معناداری در رابطه بین کارکرد خانواده و حمایت اجتماعی ادراک‌شده با وابستگی به فضای مجازی ایفا کرد و برازش کلی مدل در سطح مطلوب ارزیابی شد.نتیجه‌گیری: بهبود کارکرد خانواده و تقویت حمایت اجتماعی ادراک‌شده، از طریق کاهش احساس تنهایی، می‌تواند راهبردی مؤثر برای کاهش وابستگی به فضای مجازی در دانش‌آموزان دختر باشد و مداخلات خانواده‌محور و مدرسه‌محور را توجیه می‌کند.