تحلیل پیامدهای روان‌شناختی اختلال در حافظه کاری در دانش آموزان - بویری, گلشن (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: هدف پژوهش حاضر تحلیل پیامدهای روان‌شناختی اختلال در حافظه کاری در دانش‌آموزان مقطع متوسطه شهر یاسوج بود.روش و مواد: این مطالعه با روش کیفی و رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. ۲۸ دانش‌آموز که دارای مشکلات حافظه کاری بودند به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند و مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با آنان صورت گرفت. فرایند جمع‌آوری داده‌ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و داده‌ها با استفاده از تحلیل مضمون و به کمک نرم‌افزار NVivo تحلیل شدند.یافته‌ها: تحلیل داده‌ها منجر به استخراج سه مقوله اصلی شامل پیامدهای هیجانی (اضطراب تحصیلی، احساس ناکامی، افزایش حساسیت هیجانی)، پیامدهای شناختی (کاهش تمرکز، اختلال در تصمیم‌گیری، کاهش خودکارآمدی شناختی، افزایش افکار منفی، کندی پردازش اطلاعات) و پیامدهای اجتماعی (کاهش تعاملات اجتماعی، انزوای اجتماعی، احساس طرد شدن، کاهش اعتماد به نفس در روابط، تجربه قلدری همسالان، افزایش وابستگی به خانواده) شد. یافته‌ها نشان داد که اختلال در حافظه کاری با آسیب‌های گسترده‌ای در زمینه‌های هیجانی، شناختی و اجتماعی در دانش‌آموزان همراه است.نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش اهمیت توجه به اختلالات حافظه کاری در محیط‌های آموزشی و ضرورت طراحی مداخلات شناختی، هیجانی و اجتماعی برای حمایت از دانش‌آموزان آسیب‌پذیر را برجسته می‌کند.