اثربخشی آموزش شایستگی‌های هیجانی-اجتماعی بر کنترل عواطف و حساسیت اضطرابی دانشجویان - رودشت, سعیده (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش شایستگی‌های هیجانی-اجتماعی بر کنترل عواطف و حساسیت اضطرابی دانشجویان بود.مواد و روش: پژوهش حاضر به روش آزمایش تصادفی کنترل‌شده با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری پنج‌ماهه انجام شد. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه‌های تهران بود که از میان آن‌ها ۳۰ نفر به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به‌طور تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) جای‌گذاری شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس دشواری در تنظیم هیجان (DERS) و مقیاس حساسیت اضطرابی (ASI) بود. گروه آزمایش در یک برنامه مداخله‌ای ۱۰ جلسه‌ای شرکت کردند، در حالی‌که گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. تحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در نرم‌افزار SPSS-27 انجام شد.یافته‌ها: نتایج تحلیل آماری نشان داد که میانگین نمرات کنترل عواطف و حساسیت اضطرابی در گروه آزمایش در پس‌آزمون و پیگیری نسبت به پیش‌آزمون کاهش معناداری داشت (p < 0.01). همچنین، اثر تعاملی گروه و زمان برای هر دو متغیر در سطح معناداری بود و اندازه اثر بزرگ گزارش شد (η² > 0.60). آزمون بونفرونی نیز تفاوت معنادار بین مراحل پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری را در گروه آزمایش تأیید کرد.نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که آموزش شایستگی‌های هیجانی-اجتماعی به‌طور معناداری باعث بهبود توانایی تنظیم هیجان و کاهش حساسیت اضطرابی در دانشجویان می‌شود و این اثرات تا پنج ماه پس از مداخله پایدار باقی می‌مانند.