نقش تمایزیافتگی و افشاگری عاطفی در پیش‌بینی شادمانی زناشویی - آهنگرانی, فاطمه; حسینی سیانکی, یاسمن (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: هدف این پژوهش بررسی نقش تمایزیافتگی و افشاگری عاطفی در پیش‌بینی شادمانی زناشویی در میان زوجین ساکن شهر تهران بود.مواد و روش: مطالعه حاضر توصیفی-همبستگی بوده و جامعه آماری آن شامل ۳۸۰ نفر از زنان و مردان متأهل ساکن تهران بود که با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده‌ها شامل مقیاس شادمانی زناشویی فوردایس، پرسشنامه تمایزیافتگی خود (DSI-R)، و مقیاس افشاگری عاطفی چاون و مارتین بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۷ مورد تحلیل قرار گرفتند. آزمون‌های آماری شامل ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه بودند.یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین تمایزیافتگی و شادمانی زناشویی (r = 0.57, p<0.01) و نیز بین افشاگری عاطفی و شادمانی زناشویی (r = 0.48, p<0.01) رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که مدل رگرسیونی معنادار است (F = 120.24, p<0.01) و متغیرهای تمایزیافتگی (β = 0.45, p<0.01) و افشاگری عاطفی (β = 0.29, p<0.01) توان پیش‌بینی شادمانی زناشویی را دارند.نتیجه‌گیری: یافته‌ها تأیید می‌کنند که تمایزیافتگی و افشاگری عاطفی نقش مهمی در ارتقای شادمانی زناشویی ایفا می‌کنند. آموزش و تقویت این مهارت‌ها در فرآیندهای مشاوره‌ای می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی زناشویی کمک کند.