ویژگی‌های روانسنجی پرسشنامه فنوتیپ گسترده اوتیسم در دانشجویان - قربانپور کلاته ملائی, ژاله; صابری, هائیده; بشردوست, سیمین (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: هدف این پژوهش بررسی ویژگی¬های روان سنجی پرسشنامه فنوتیپ گسترده اوتیسم در جامعه ایرانی بود.مواد و روش: جامعه آماری این پژوهش شامل مردان دانشكده¬های فنی دانشگاه¬های شهر تهران درسال تحصیلی 1398– 1397 بود که 240 از آن‌ها به شیوه نمونه¬گیری تصادفی چند مرحله¬ای برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. داده¬ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی، ضریب همبستگی پیرسون و ضریب آلفای كرونباخ تجزیه و تحلیل شدند.یافته‌ها: تحلیل عاملی اكتشافی از الگوی سه عاملی پرسشنامه فنوتیپ گسترده اوتیسم حمایت كرد و نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان دهنده برازش مناسب مدل سه عاملی ابزار بود. الگوی ضرایب همبستگی خرده مقیاس¬های پرسشنامه فنوتیپ گسترده اوتیسم با نمره ناگویی هیجان و پرسشنامه همدلی بیانگر روایی ملاكی این پرسشنامه بود. همسانی درونی این ابزار بالای 80% بوده وهمچنین ضریب پایایی بازآزمایی نشان دهنده ثبات نمرات بود.نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد كه نسخه فارسی پرسشنامه فنوتیپ گسترده اوتیسم دارای ساختار عاملی، اعتبار و روایی مناسبی در جامعه ایران است.