اثربخشی زوج‌درمانی هیجان‌مدار بر تعارضات و سازگاری زناشویی زوجین مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره شهر تهران - تیماج‌چی, فهیمه; رشیدزاده, شبنم; عشرتی , مینا; کرم رودی, اطلس; ریاضی , نسترن; جانباز, مهدی (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
امروزه شیوع ناسازگاریهای زناشویی عامل مهمی درسلامت جسمی و روانی زوجین و فرزندانشان شناخته شده است و متخصصین سلامت روان را برآن داشته است که توجه بیشتری به حیطه زوجدرمانی داشته باشند. در این پژوهش به اثربخشی رویکرد هیجان مدار برتعارضات زناشویی وسازگاریی زوجین پرداخته شده است. این تحقیق از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون و گروه کنترل است. بدین منظور تعداد 12 نفر از افراد متأهل که به دلیل تعارضات زناشویی به مراکز مشاوره منطقه 6 تهران  مراجعه نمودند، با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه هیجان مدار و کنترل گماشته شدند. دو مقیاس تعارضات زناشویی پاینز و سازگاری زناشویی آدامز و جونز در دو مقطع پیشآزمون و پسآزمون مورد استفاده قرار گرفتند. افراد گروه هیجان مدار در ده جلسهی نود دقیقهای شرکت کردند و شش زوج دیگر(گروه کنترل) هیچ درمانی را دریافت نکردند. نتایج تحقیق با استفاده از روش های آمارتوصیفی(میانگین و انحراف استاندارد) و همچنین آمار استنباطی(تحلیل کوواریانس یک متغیره و چند متغیره) به دست آمد. نتایج نشان داد که، بین گروه هیجان مدار و کنترل در مقیاس تعارضات زناشویی در دو سطح تعارضات جسمانی و روانی تفاوت معناداری وجود دارد، اما در سطح تعارضات عاطفی تفاوت معنادار نیست. بر این اساس کنترل هیجانات عاطفی و تعهدات زناشویی و ابراز و مدیریت درست هیجانات می تواند سازگاری زناشویی را بیشتر و تعارضات زناشویی را کمتر کند