بررسی نقش میانجی خیال‌پردازی در رابطه بین خلاقیت و سازمان شخصیت کرنبرگ در دانشجویان دارای گرایش خودشیفتگی - سرائی , فهیمه; میرزاحسینی, حسن; شریفی راد , غلامرضا (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: هدف این مطالعه ارایه مدل پیش‌بینی خلاقیت در دانشجویان با گرایش خودشیفتگی بر اساس سازمان شخصیت کرنبرگ و نقش میانجی خیال پردازی بود.مواد و روش: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و از نوع مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در نیمسال تحصیلی 1402-1401 تشکیل دادند که کل این دانشجویان 8164 نفر بود. روش نمونه گیری در این تحقیق به صورت در دسترس بود. حجم نمونه در مجموع 375 نفر که با احتمال ریزش 360 نفر برآورد گردید. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه‌های خلاقیت تورنس (۱۹۷۹)، شخصیت خودشیفته آمز و همکاران (2006)، سازمان شخصیت کرنبرگ (2002) و خیال پردازی لیانگ و همکاران (2013) بود. برای تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS و Amos نسخه 24 استفاده شد.یافته‌ها: نتایج نشان داد مدل ساختاری خلاقیت در دانشجویان با گرایش خودشیفتگی براساس سازمان شخصیت کرنبرگ و میانجیگری خیال پردازی از برازش خوبی برخوردار است و نتایج نشان داد می‌توان در سطح اطمینان 95% معنادار بودن تاثیر متغیر میانجی را تایید نمود.نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد خیال‌پردازی نقش میانجی معناداری در رابطه بین خلاقیت و سازمان شخصیت کرنبرگ در دانشجویان دارای گرایش به خودشیفتگی ایفا می‌کند. لذا نتایج این پژوهش بر اهمیت طراحی مداخلات روانشناختی مبتنی بر پرورش خلاقیت و مدیریت سازنده خیال‌پردازی در دانشجویان دارای گرایش خودشیفتگی تأکید دارد تا بتوان از این ویژگی‌ها در جهت ارتقاء سلامت روان، انسجام شخصیت و بهبود روابط بین‌فردی استفاده نمود.