تأثیر فعالیت‌های بدنی بر تاب‌آوری، کیفیت زندگی کاری و سازگاری شغلی - اسلامی, محمدهادی; خوشنام, ابراهیم; افروزه, محمدصادق; دست‌برحق, حسین; زارعیان, حسین (فصلنامه روانشناسی تجربی و شناختی)
هدف: این پژوهش با هدف تعیین نقش ویژگی‌های جمعیت شناختی و فعالیت بدنی در پیش‌بینی کیفیت زندگی کاری، سازگاری شغلی و تاب‌آوری کارکنان دانشگاه‌های پیام نور استان فارس انجام شد.مواد و روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی با رویکرد همبستگی بوده و به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری شامل 580 نفر کارمند و 200 عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان فارس بود که با استفاده از پرسشنامه‌های آنلاین به این تحقیق دعوت شدند. از مجموع پرسشنامه‌ها، تعداد 401 پرسشنامه تکمیل شده و 363 پرسشنامه جهت تحلیل آماری مورد بررسی قرار گرفت. روش نمونه‌گیری به صورت تصادفی ساده بوده و از پرسشنامه‌های استاندارد در زمینه‌های فعالیت بدنی، تاب‌آوری و کیفیت زندگی کاری استفاده شد.یافته‌ها: نتایج تحلیل‌های آماری نشان داد که مولفه‌های شاخص کار (B=6.457)، اوقات فراغت (B=4.029)، ورزش (B=0.357)، و سن (B=0.108) اثر مستقیمی بر کیفیت زندگی کاری دارند. همچنین مولفه‌های سن (B=0.357)، اوقات فراغت (B=0.955)، ورزش (B=1.354) و کار (B=1.51) به شکل معکوس بر تاب‌آوری تاثیرگذار بودند. در رابطه با سازگاری شغلی، مولفه‌های شاخص کار (B=15.354)، اوقات فراغت (B=2.618)، و سن (B=0.048) اثر مثبت و ورزش (B=-4.57) اثر منفی داشتند.نتیجه‌گیری: نتایج نشان‌دهنده اهمیت ویژگی‌های جمعیت شناختی و فعالیت بدنی در بهبود کیفیت زندگی کاری، تاب‌آوری و سازگاری شغلی کارکنان دانشگاه پیام نور استان فارس است. توجه به این عوامل می‌تواند به بهبود شرایط کاری و افزایش بهره‌وری در این سازمان‌ها کمک کند.